Nieuwsbrief 22 augustus 2019

Nieuwsbrief 22 augustus 2019

Het nieuwe seizoen gaat weer van start! 

De eerste trainingen beginnen op 2  september. Alleen de CMV2/3 moet nog een weekje langer wachten en begint op 9 september. Meer informatie over de trainingstijden en teamindeling is te vinden op onze website. 

Natuurlijk gaat ook de competitie binnenkort weer van start. Het wedstrijdprogramma is vanaf 2 september definitief. Alle competitie-informatie van je favoriete teams is te vinden op volleybal.nl of in de Nevobo app!  

Nieuw seizoen, nieuwe spelregels! Volleybal is altijd in beweging. Dat geldt eveneens voor de spelregels en reglementen. Hieronder in het kort de belangrijkste wijzigingen die onze sport vanaf het komende seizoen nóg leuker en eerlijker gaan maken:

·  Invallen in een hoger team mag 2 keer per kalendermaand; de derde keer speel je je vast.

·  Vanaf de 3de divisie mogen er dames meespelen in de herencompetitie.

·  Horizontaal invallen (in dezelfde klasse) mag per wedstrijd, maar door maximaal 3 spelers tegelijk; er moeten minimaal 3 spelers uit het originele team of uit een lager team komen.

·  Strengere maatregelen bij het niet op komen dagen en afmelden voor een wedstrijd. (tot 2 keer 5 punten!)    

·  De 2de bal in de rally, die met de vingers bovenhands wordt gespeeld en aan de eigen kant van het net blijft, dient soepel beoordeeld te worden.

·  Vanaf de 3de divisie en lager kunnen voorspelers en achterspelers van hetserverende team onderling (links rechts) geen opstellingsfout meer maken. Voor- en achterspelers moeten wel voor en achter elkaar goed blijven staan.

·  De spelerswissels die afgelopen seizoen golden voor de senioren, gelden nu ook voor alle jeugdklassen. (maximaal 6 wissels per set)

·  Het aantal libero’s is aan regels gebonden: teams met 13 of 14 spelers moeten 2 libero’s aanwijzen, teams met 12 spelers mogen 1of 2 libero’s aanwijzen en      teams met 11 of minder spelers mogen maximaal 1 libero aanwijzen.

·  Het wordt verplicht op het wedstrijdformulier de servicevolgorde te noteren.

Wist je dat er best veel komt kijken om een vereniging als Volley Voorne te laten draaien? Voor en achter de schermen, op en buiten het veld, voor, tijdens en na het seizoen zijn steeds mensen actief om alles in goede banen te leiden. 

Natuurlijk zorgt dit voor behoorlijk wat druk en willen wij bij deze een beroep doen op alle leden en ouders van jeugdleden om de handen uit de mouwen te steken en Volley Voorne te helpen. 

Meld je aan als vrijwilliger via vv2000.secretariaat@gmail.com en geef aan wat je zou willen doen. Er zijn vele mogelijkheden, maar op dit moment zijn wij vooral op zoek naar:

  • Materiaalbeheerder
  • Wedstrijdcoördinator Jeugd
  • Trainer / coach (vergoeding mogelijk)

Heb jij een leuk idee, zit je met een vraag of heb je een opmerking?  Twijfel dan niet en stuur een mailtje naar:

vv2000.secretariaat@gmail.com

De Grote Clubactie start dit jaar op zaterdag 14 september en uiteraard doet Volley Voorne weer mee. De lotenboekjes zullen dan ook tijdig aan jullie worden uitgedeeld tijdens de trainingen.

Loten verkopen doe je natuurlijk voor de vereniging. 80% van de omzet gaat namelijk naar je club! Volley Voorne spaart op deze manier voor bijvoorbeeld nieuwe materialen of een leuk uitje/feestje.

Maar het is natuurlijk wel zo leuk als je zelf ook nog extra beloond wordt! Ook dit jaar geeft de Grote Clubactie weer veel gave prijzen weg, zoals een Nintendo Switch, een fiets of één van de andere mooie prijzen zoals entreekaarten voor een pretpark of een trainingspak van Masita.

Waar wacht je dus nog op?!

Ken jij iemand die graag wil sporten in een gezellig team of die gewoon eens wat nieuws wil proberen?  Meld hem of haar dan meteen aan voor een proeftraining via het digitale formulier. Hij of zij kan zich natuurlijk ook zelf aanmelden.