Je bekijkt nu Meisjes B1 kampioen !

Meisjes B1 kampioen !

6 april 2019

De supporters hadden het vooraf uitgerekend: onze meiden B van Volley Voorne zouden vandaag kampioen kunnen worden. Mits de meiden zelf met ruime cijfers zouden winnen van BeneVia en mits concurrent Spivo meerdere punten zou laten liggen tegen Vollido.

Het decor: Sporthal de Schenkel in ‘s-Gravendeel. De ouders konden plaatsnemen op een houten tribune achter het veld. De meiden waren er stuk voor stuk klaar voor: spelverdelers Stefanie en Lisa, passer/lopers Marit, Isa en Lynn, middenaanvallers Ilse en Estelle en diagonaal Sam. Alleen vaste invaller Lotte ontbrak omdat ze met haar eerste team (meiden C) moest spelen.

Coach Jeroen was vanuit Oostvoorne halverwege zijn eigen heren wedstrijd de auto ingestapt om net voor het eerste fluitsignaal aan te komen in de Schenkel. De eerste set verliep nog een beetje moeizaam. Wellicht speelden de zenuwen toch een beetje mee. Het team had in het begin moeite met de tegenstander die steeds hoog en ver achterin serveerde, maar toen ze uiteindelijk de servicepass onder controle kregen ging het steeds beter lopen. De tegenstander kwam vervolgens in de problemen door onze servicedruk en uiteindelijk wonnen we de eerste set met 25-19. In set twee was er niet veel meer te merken van eventuele zenuwen. De tegenstander probeerde ons af en toe te verrassen door de tweede bal direct over het net te spelen, maar onze blokkering was attent en er werd in het achterveld geconcentreerd verdedigd. Natuurlijk werd er af en toe wel een foutje gemaakt, maar de meiden bleven elkaar positief aanmoedigen. Er werd hard gewerkt en er zijn een paar mooie rally’s gespeeld. Het team kwam snel op voorsprong en die is niet meer uit handen gegeven. De tweede set eindigde in 25-15. Ook in set drie en vier kwam de overwinning nooit echt in gevaar. Onze spelverdelers wisten de aanvallers goed in stelling te brengen met zo nu en dan zelfs een B-aanval van achter de drie-meterlijn. Bij een ruime voorsprong mochten de speelsters bovenhands serveren: iets waar we al een tijdje mee aan het oefenen zijn op de training. Sets drie en vier werden met 25-16 en 25-17 gewonnen. De supporters en coach applaudisseerden trots. De meiden hadden hun plicht gedaan. Nu was het afwachten of de concurrentie steken zou laten vallen.

Spivo tegen Vollido was drie kwartier later begonnen dan onze eigen wedstrijd. In de sporthal blijven wachten zou zinloos zijn. Het was maar de vraag hoe snel de uitslag van die wedstrijd zou worden ingevoerd. En wie weet zou Spivo wel gewoon winnen… Iedereen was net thuis toen rond 19:00 uur de uitslag verwerkt werd: Vollido-Spivo 4-0. Yes! Dat betekent dat meiden B Volley Voorne officieel kampioen is. Bij deze willen we iedereen feliciteren die bij het team betrokken is: Speelsters, trainers, coach en alle trouwe supporters. Wat een knappe prestatie. Uiteraard gaan we dat uitgebreid vieren aankomende week.