Je bekijkt nu Iedereen kan weer écht volleyballen! (Update)

Iedereen kan weer écht volleyballen! (Update)

UPDATE :

Het landelijk protocol verantwoord sporten en de FAQ van NOC*NSF zijn geüpdatet naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 juni.

Afgelopen vrijdag is aangekondigd dat stap 4 en 5 uit het heropeningsplan per zaterdag 26 juni gezet gaan worden, aldus demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Voor de sport houden deze stappen in dat er per die datum weer in competitieverband gesport mag worden. Jong en oud, binnen en buiten. Ook publiek is, op 1,5 meter, welkom bij amateurwedstrijden! 

Regels die van kracht blijven:
-Binnen de lijnen wordt de 1,5 meter losgelaten, buiten het veld geldt de 1,5 meter nog wel. 
-Amateurwedstrijden zijn vanaf 26 juni voor iedereen weer toegestaan. Ook met publiek, zij moeten wel anderhalve meter afstand van elkaar houden.

OORSPRONKELIJK NIEUWSBERICHT:

Per zaterdag 5 juni kunnen er weer wedstrijden georganiseerd worden voor jeugd t/m 17 jaar in de regio én verdwijnt de 1,5 meter afstandsregel tijdens het sporten voor iedereen, binnen en buiten!

Vrijdag bereikte ons allen het goede nieuws dat stap 3 gezet kan worden uit het heropeningsplan! En dit is een grote stap blijkt uit de woorden van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Per zaterdag 5 juni ontstaat er veel ruimte voor de sport, voor zowel binnen- als buitensport. 

Wedstrijden in de regio t/m 17 jaar 
De jeugd t/m 17 jaar mag per volgende week zaterdag 5 juni eindelijk weer wedstrijden spelen, zij het in de regio. Dit is vanzelfsprekend erg goed nieuws, want de laatste keer dat dit mocht was op woensdag 14 oktober 2020!  

1,5 meter afstandsregel tijdens sporten verdwijnt, voor iedereen! 
Per zaterdag 5 juni wordt ook de 1,5 meter afstandsregel losgelaten tijdens het sporten, zowel binnen als buiten. Dit geldt voor alle leeftijdsgroepen. Buiten het sporten om blijft deze regel van kracht. Goed nieuws, want nu kunnen ook senioren eindelijk weer in teamverband trainen, onderling wedstrijden tegen teams van de eigen club en zo weer toewerken naar het nieuwe seizoen! Binnen blijft er een maximale groepsgrootte van 50 mensen.  

Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo; “Het is ontzettend fijn dat we er bijna zijn, en dat iedereen weer gewoon mag trainen en daarnaast weer kunnen starten met wedstrijden voor de jeugd. Met name richting het volgend seizoen is het heel goed als men elkaar nog op de club kan treffen. We zullen rekening moeten houden met de voorwaarden die nu nog worden gesteld en nog 1 keer vragen aan alle vrijwilligers, bestuurders en volleyballers om er met elkaar voor te zorgen dat we binnen die voorwaarden weer kunnen gaan spelen en trainen.” 

Samenvattend :

  • Volwassenen mogen weer sporten zonder 1,5 meter afstand te houden binnen de lijnen, met maximaal 50 personen in een ruimte; 
  • Vanaf 18 jaar nog geen competitie tegen andere clubs, maar onderlinge wedstrijden tussen teams van dezelfde club zijn wel toegestaan; 
  • Jongeren en kinderen t/m 17 jaar hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten en mogen nu regionaal weer wedstrijden spelen tegen andere clubs uit de regio; 
  • Met uitzondering van de topcompetities zijn alle wedstrijden nog zonder toeschouwers; 
  • Kleedkamers en douches gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.