Je bekijkt nu Dames 1 pakt koppositie in Vlaardingen.

Dames 1 pakt koppositie in Vlaardingen.

Vrijdag avond hebben we het opgenomen tegen Move4U D2. Het was een uitwedstrijd in Vlaardingen, maar gelukkig ging er wat publiek mee om ons aan te moedigen.

We begonnen de wedstrijd heel sterk. We serveerden goed, de pass kwam goed aan en aanvallend scoorden we veel. In de verdediging kon er een tandje bij, dus dat deden we dan ook. We bouwden een flinke voorsprong op. Daardoor kon de coach met vertrouwen iedereen in het veld brengen. We wonnen de eerste set met 25-17.

In de tweede set startten we weer met de basis van de eerste set met als doel weer een voorsprong op te bouwen. Dit lukte wederom goed, waardoor er weer flink gewisseld kon worden. Deze set wonnen we met 25-18.

In de derde set begonnen we met een andere opstelling. Altijd spannend, want het was de “beruchte” derde set. Aan ons was het om de koppies erbij te houden om ook deze set netjes binnen te slepen. Het was wel wat spannender, want we werden iets slordiger in ons spel. De dubbele wissel moesten we op een gegeven moment even laten. De coach wist het spel te keren in de time-out. Iedereen stond weer op scherp, waardoor we de set netjes af konden maken met 25-19.

Natuurlijk wil je als je 3-0 voorstaat die laatste set ook winnen voor de volle 5 punten. Daar gingen we dan ook voor. We begonnen weer met een andere opstelling. In de pass hadden we het lastig om het spel te controleren. Ook in de aanval verloren we de overtuiging, waardoor de rally’s lang duurden en we soms net aan het kortste eind trokken. We liepen daardoor ook een achterstand van 3 punten op en dat gaatje was moeilijk te dichten. De coach brak de serviceseries van de tegenstander met een time-out om bij ons de rust er weer in te krijgen. De boodschap was om de pass te verzorgen en om weer met lef aan te vallen. We pakten met duidelijke afspraken de draad weer op. Serverend konden we het gat weer dichten en met een hoop aanmoediging vanaf de bank sleepten we ook de laatste set binnen met 25-19.

Het resultaat: 0-4 voor ons, dus de volle 5 punten mee naar huis en de eerste plaats op de ranglijst.
Volgende week nemen we het in een thuiswedstrijd op tegen Sliedrecht Sport D6. We spelen om 18:00 in de Meander. Kom je ook aanmoedigen?! We kunnen alle support goed gebruiken