Je bekijkt nu Heren 1 verliest van koploper RVC/Libanon ’50

Heren 1 verliest van koploper RVC/Libanon ’50

10 december 2022;

Mooi op tijd verschijnt iedereen vóór de wedstrijd in Rotterdam. De laatste keer thuis tegen RVC/Libanon ’50 Rotterdam draaide voor ons team uit op een horrorblessure voor inmiddels wereldreiziger Ivo Jacobs. Helaas houden de blessures daar niet op, want na vorige week zijn ook beide middenspelers Milco (spierscheur in schouder) en Matthijs (knieklachten) vandaag niet inzetbaar.Toch verschijnen we strijdbaar ten tonele. Met Tjerk en Kevin (ja laatstgenoemde is onze verse aanwinst en maakt sinds een aantal weken deel uit van ons team) als ’invalmidden’s’.

De eerste set is het voelbaar dat volley Voorne moet wennen aan de nieuwe opstelling. Het gaat zeker niet onaardig en er wordt gevochten voor iedere bal. Tot grote schrik schiet het ook nog in de kuit van Michael, weer een man minder. Maar helaas tegen het ingespeelde Libanon is dit niet genoeg en wordt de set verloren met 25-22.

De tweede set gaan we aardig van start, maar kan volley Voorne net niet aansluiten bij de tegenstander. Wel wordt hier de basis gelegd voor de derde set en wordt er geprobeerd de verdediging van Libanon te testen, einde set 25-19 voor Libanon.

De derde set neemt volley Voorne iets meer initiatief en wordt er slimmer gespeeld en zijn de oplossingen vaak beter. Met 23-20 voor wordt het toch nog even spannend na een fout van Volley Voorne en een beslissing van de scheidsrechter waar beide partijen anders over dachten (de scheidsrechter mag overigens complimenten ontvangen over zijn fluitbeurt, op een punt na niets op aan te merken). Gelukkig was Voorne weerbaar en werd deze set met 25-23 in het voordeel van Volley Voorne beslecht.

De vierde set was er maar 1 betere partij en dat was Volley Voorne. Er werd frivool aangevallen en onderling veel positiviteit gedeeld. Met misschien wel een van de beste sets dit seizoen als gevolg. Tegen het altijd lastige Libanon werd deze set met 25-15 gewonnen!

Op naar een beslissende 5e set! Deze 5e set kon Volley Voorne helaas niet het gevoel meenemen van de set ervoor. Voor we het wisten stond er een achterstand van 5 punten op het bord. Even leek het er op dat Voorne nog even terug kon komen. Echter stuitte deze pogingen op een stabiel Libanon die de 5e set met een 15-9 ruim en veilig binnen hengelde.

Sinds dit seizoen, na de wedstrijden, maken wij ook nog onze MOTM bekend. Dit doen wij door een stemming. Echter na een teamprestatie als deze tegen de nr 1, heeft iedereen evenveel stemmen gekregen. Het is deze week dus met recht een ’Team of the Match’