Je bekijkt nu Dames 2 is kampioen!

Dames 2 is kampioen!

Echt spannend werd het nooit in de Meander. Zaterdag 15 april versloeg het tweede damesteam van Volley Voorne met speels gemak Bernisse met een afgetekende 4-0.

De zenuwen waren er zeker bij een aantal speelsters. Voor de wedstrijd werd echter al duidelijk dat de dames aan 3 punten genoeg zouden hebben voor het kampioenschap. Hierdoor werden de zenuwen zichtbaar minder. Tijdens de eerste set liet Voorne gelijk blijken dat er voor Bernisse alleen een bijrol zou zijn weggelegd. Met goede serviceseries en goed opgebouwde aanvallen trok Voorne het initiatief volledig naar zich toe. Dit resulteerde dan ook in een 25-5 overwinning in de eerste set.

De tweede set werd begonnen met een op twee plaatsen gewijzigde basis. Er werd iets onzorgvuldiger gespeeld deze set en Bernisse kon in het begin van de set redelijk meekomen. Echter was het Voorne dat wederom zegevierde. In het tweede gedeelte van de set waren er weer goede serviceseries en daar kon Bernisse geen antwoord tegenover stellen. 25-13.

Dan het derde bedrijf. Voorne wist dat het zich bij winst van deze set kampioen van de 3e klasse C kan noemen. Bernisse had wat meer moeite om in hun spel te komen en leek een beetje overrompeld door de sterke start van Voorne. Ze maakten wat meer foutjes en de communicatie binnen het team verliep niet altijd even soepel. Voorne vond dit prima en walste over Bernisse heen met een eindstand van 25-12. Het kampioenschap is binnen voor Dames 2.

Onder luid gejuich van het aanwezige publiek en het “We are the champions” van Queen vierden de dames het kampioenschap met elkaar. De 4e set werd meer en meer een formaliteit en ook deze set pakte Dames 2 met overmacht. Het werd 25-10.

Een makkelijke en afgetekende 4-0 overwinning. Na de wedstrijd hebben we gelijk reactie gevraagd van aanvoerster Marit over het kampioenschap en de wedstrijd zelf.

“Wij zijn ontzettend blij dat we kampioen zijn geworden en hierdoor promoveren naar de 2e klasse. We hebben er dit seizoen hard voor moeten werken, maar zoals je ziet, het is niet voor niets geweest. Over de wedstrijd heb ik niet zo heel veel te vertellen. In het begin denderen we over ze heen en daar zijn ze eigenlijk nooit van bijgekomen. Wat een verschil met vorige week, waar we maar net van deze meiden wonnen.

Nu is het tijd voor een feestje. Dubbel feest eigenlijk, want dit kampioenschap vieren we op het eindfeest van de vereniging. Nu dus tijd voor een stuk taart met een drankje”.

Marit Hagenaars
Bij Volley Voorne kwamen in actie: Irene, Maaike, Corine, Anne, Nikki, Linda, Krista en Marit