Je bekijkt nu Lange Mannen verliezen van Duitsland

Lange Mannen verliezen van Duitsland

Volley Voorne leden zien Nederlands team verliezen van Duitsland. In het erg warme Topsportcentrum Rotterdam versloeg het team van bondscoach Michał Winiarski de Lange Mannen met 1-3 (22-25, 23-25, 15-25 en 25-21).

Donderdagavond wonnen de Nederlandse mannen het eerste oefeninterland met 3-1 van Duitsland. In Topsportcentrum Rotterdam begon Oranje goed aan de tweede wedstrijd, waar ze al snel op een 8-5 voorsprong kwamen. Duitsland kwam een paar keer terug, maar in de slotfase had Oranje opnieuw drie punten voorsprong: 19-16. Van de zeven daaropvolgende punten was er echter maar één voor Nederland. Na een servicefout van Plak en een ace van Christian Fromm, stonden er drie setpunten op het scorebord voor Duitsland. Oranje werkte het eerste setpunt weg met een driemansblokkering, maar Moritz Reichert verzilverde het tweede setpunt: 22-25.

De Duitse volleyballers namen al snel de leiding in de tweede set, maar in de slotfase werd het alsnog spannend. Het team van bondscoach Roberto Piazza wist het verschil terug te brengen tot één punt (22-23), maar een fout van Abdelaziz gaf Duitsland twee setpunten. Met een servicefout aan Duitse zijde, gevolgd door een servicefout van Plak eindigde de set: 23-25. In de derde set domineerde de Duitse ploeg en met een overtuigende 15-25 wonnen ze het duel.

Voor het Nederlandse publiek werd nog een vierde set gespeeld. Daarin maakten vooral invallers Wouter ter Maat en Luuc van Ent indruk: Ter Maat scoorde aanvallend veel voor Oranje, Van der Ent leverde een belangrijke bijdrage vanaf de servicelijn. Na drie fouten op rij van Duitsland kreeg Oranje vier kansen om de set te pakken. Het eerste setpunt werd weggewerkt, waarna de aanval van Duitsland net buiten de lijnen viel: 25-21 voor Oranje.