Heren 1 geeft het weg.

Heren 1 geeft het weg.

De heren van Voorne hebben zaterdag in de derby tegen Bernisse 3 dure punten weggegeven. In de eerste set speelde de mannen geconcentreerd, eenvoudig en uiterst effectief. Met hoge servicedruk werd Bernisse 1 compleet van het veld gespeeld. Voorne, dat wederom met 6 man afreisde naar Zuidland, stond binnen enkele minuten op een 16-10 voorsprong. Na een paar foutjes aan Voornse zijde dacht Bernisse dat er nog een stuntje in zou zitten, maar werd de set toch relatief eenvoudig binnen geharkt met 25-21

De tweede set werd er door gegaan met het goede spel van Voorne. Wederom was de service te machtig voor de formatie uit Zuidland. In dit bedrijf ging de middenaanval ook beter scoren met 25-18 setwinst als gevolg.

In de derde set werd er door Bernisse gelijk een voorsprong gepakt van 6 punten. Dit was trouwens door toedoen van onze heren. De service die tot dan toe juist het sterke punt was, werd nu juist het zwakste punt van Voorne. Vele malen werd deze dan ook uit geslagen. Nadat er wat kleine irritaties in het team waren weggenomen, kwam Voorne nog terug tot 23-23 en na 2 setpoints niet verzilverd te hebben, pakte Bernisse de laatste strohalm voor winst met beide handen vast. 26-28 eindstand in deze set.

Bernisse kreeg door de setwinst in de 3e set nieuw elan. Voorne daarin tegen ging “gewoon” door met het veelvuldig maken van fouten. Helaas deed de (verder goed leidende) scheidsrechter op 2 cruciale punten ook een duit in het zakje en verloor Voorne, wederom na een spannend slot, de 4e set met 23-25.

Een 5e set is altijd een loterij en meestal wint de gelukkigste. Waar Voorne nog wel als eerst de wissel in ging (8-6) pakte Bernisse ook de 5e set met 13-15.

Hiermee pakte Bernisse de overwinning in deze eerste derby van het jaar. Volley Voorne heren 1 bezet na dit verlies de 11e plaats in de 1e klasse A. Volgende week reizen we af naar Spijkenisse, waar het vorig jaar gedegradeerde Spivo de tegenstander is. Tijd voor de mannen om een partij eens naar winst om te zetten.

 

Opstelling:

Bart, Matthijs, Jordi, Jeroen, Milco, Dick

 

Setstanden:

Bernisse          –           Volley Voorne 2000

21        –           25

18        –           25

28        –           26

25        –           23

15        –           13

 

Op de hoogte blijven van onze verrichtingen ? like onze facebookpagina op Facebook Heren 1

< terug naar nieuws