Derde 5-setter wordt weer verloren door H1

Derde 5-setter wordt weer verloren door H1

Spijkenisse – 20 oktober

Afgelopen zaterdag reisde het eerste herenteam van Voorne naar Spijkenisse voor de uitwedstrijd tegen het vorig jaar gedegradeerde Spivo. Wegens een uitje van onze midden Matthijs en de blessure van Serge, hadden we Herman wederom opgeroepen om in te vallen. Door ziekte moest Herman zich ook op het laatste moment afmelden en nam heren 2 speler Ivo , die normaal passer-loper staat, ons op het midden de honeurs waar. Ook Mark en onze jonge “Rising Star” Lars gingen mee om ons te ondersteunen.

Zoals wel vaker dit seizoen, hadden de mannen in de eerste set erg veel moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Of dat ligt aan het zaal inzicht of aan concentratie gebrek is niet geheel duidelijk. Wel duidelijk was dat Spivo met een goede service de punten makkelijk in hun bezit kreeg. Eerste set eindigde dan ook in 25-13 voor de thuisploeg.

De 2e set was precies het omgekeerde van de 1e. Goede service reeksen van Jordi, Bart en Jeroen zorgde ervoor dat Spivo geen enkele houvast had op de tweede set. Netjes en geconcentreerd werd de 2e set uit gespeeld. 21-25 voor Voorne.

Ook de 3e set werd begonnen als de 2e en Voorne stond binnen mum van tijd voor op de mannen uit Spijkenisse. Na een kleine dip, Spivo pakte 5 punten op rij, werd er toch orde op zaken gesteld door H1. De 3e set werd gewonnen met 22-25.

Zou het dan eindelijk de eerste winst worden in deze competitie ? Het antwoord daarop is nee. Althans niet met 3-1. De 4e set bleek echt een thriller te worden. Zowel Voorne als Spivo klommen puntje voor puntje richting de 25. Op een 23-24 stand pakte Spivo met een goede midden aanval het laatste punt in de set en konden beide teams zich opmaken voor de 5e set.

Dat deze set een loterij is , bleek wel uit de voorgaande wedstrijden. Dat Voorne niet altijd gelukkig is met loterijen blijkt ook uit de voorgaande wedstrijden. Deze wedstrijd niet anders. Laatste bedrijf werd verloren met 15-9.

Is er dan verder niets positiefs te melden ? O ja zeker wel ! Lars, 16 jaartjes jong, maakte zijn debuut in het eerste team. De 5e set mocht hij Ivo vervangen en deed dat naar behoren !

Volgende week wordt er in de Meander gespeeld tegen Volley2B, de rode lantaren drager. Hopen dat Voorne dan eindelijk de eerste winstpartij kan bijschrijven.

Opstelling: Bart, Milco, Dick, Jeroen (c), Ivo (Lars), Jordi

Setstanden:

Spivo – Volley Voorne

25-13

21-25

22-25

25-23

15-9

 

< terug naar nieuws